¿De dónde sacar ideas?

NE-CONFEIDEAS.jpg

Conference
Jornades d’Iberiona
¿DE DÓNDE SACAR IDEAS?
(FAD, Barcelona. Spain)

¿DE DÓNDE SACAR IDEAS?

L’arribada: aparquem l’Smart a una cantonada al costat de les Portes d’Àvila, el cotxe que anava davant nostre no hi cabia. Comencem bé. Tot i que arribem tard encara no tenim sala, és a dir que n’hi ha d’altres que encara van més tard. Temps d’acreditació.

El Lloc: Sala principal de l’ajuntament, a la plaça de l’ajuntament, és clar. Teginat de fusta, ¡que no se entiende! Artesonado de madera, bien barroco. Un deambulatorio elevado ciertamente estrecho. Claro que estamos en el Poble Espanyol y de alguna manera se le tenía que ver el plumero. La sala es grande, muy grande, y menos de la mitad se halla ocupada por sillas individuales con apoyabrazos. Las clásicas de tomar apuntes. Proyector y pantalla. Això és un taller, on són les taules? S’han de portar taules. Una de les hostesse s’hi escarrassa.

Presentació: Imprès en un full repartim l’enunciat per al taller. N’hi ha menys que persones fet que convida a compartir amb els veins.

La conferència: Primer es fa una conferència amb uns quants power point oberts alhora i generant un bon batibull. La disertació es construeix amb un perfecte catañol moltes vegades inintel·ligible per a molts dels oients.
Es parla de Frankie, els coberts per a Ferran Adrià, i de l’Hotel a Jerez. El ratolí i l’obrir i tancar de documents fan que el mareig sigui considerable.

El taller: y ahora a trabajar.
PRIMER: escollir una imatge i assignar-li un adjectiu.
Material: revistes diverses (Semana, Hola, Sàpiens…)
SEGON: fer una maqueta, un model 3D que ens comuniqui aquest adjectiu.
Material: tisoretes i cartronet blanc.

Y nosotros nos vamos a tomar un café.

TERCER: fer un dibuix de la maqueta que segueixi comunicant aquest adjectiu. És canviar el mitjà, partint de la maqueta, per a seguir explicant aquell contingut.
Material: paper blanc i llapis
QUART: Fer un anell que et puguis posar.
Material: tisoretes i baralles de cartes espanyoles i franceses.

DINAR: es menja amb alguns participants: una restauradora, una dissenyadora de vanos, una florista, una marroquinera i un joier-escultor. Canelons al microones, butifarra de mitjó i patates fregides a la pedra. Postre oblidat. Vi normalet. Conversa molt agradable. Cafè a la barra.

SORTIDA: Triangle a terra, a criteri de la guàrdia urbana el vehicle ha estat reubicat a un aparcament de la zona franca. S’ha de pagar.