Per sentir-se com a prínceps

NE-PENSATBCNHCBG.jpg
>download

Book
Pensat a Barcelona
HOTEL CHIC&BASIC BORN

(Barcelona, Spain)

PER SENTIR-SE COM A PRÍNCEPS

Es tracta d’un nou tipus d’establiment que té l’arrel en els bed & breakfast, però que una personalitat pròpia marcada per l’estil

Tot aquell qui hagi de passar una nit a la ciutat, ho podrà fer en un hotel que. tot i que es basa en una oferta de preus moderats, no dei va cap detall a l’atzar. Situat al número 50 del carrer Princesa, el Chic & Basic Born ofereix equipaments dotats amb les últimes tecnologies, atenció professional i, sobretot, un entorn que farà de l’estada una experiència, com a mínim, d’allò més chic. Es tracta d’un nou tipus d’establiment que té l’arrel en els bed & breakfast. però que agafa una personalitat pròpia marcada per l’estil. El seu concepte és clar: hotel urbà. d’estil desenfadat 1 de preus assequibles tol i la seva qualitat d’instal·lacions i servei. La posada en escena, singular i innovadora: respecte per l’arquitectura de l’edifici, integració amb l’entorn i. sobretot, la recerca d’una estètica interior elegant, sòbria i amb una forta personalitat pròpia. El resultat és que al Chic & Basic s’ha innovat per crear una imatge pròpia i diferenciada.
Un ambient per somniar El Chic & Basic del Born. el primer establiment de la cadena hotelera. s’ha d’experimentar per entendre què és el que van buscar l’arquitecte i dissenyador Xavier Claramunt i el seu equip (EQUIP XCL) a l’hora de plantejar-se els seus espais interiors.

L’espai pren el caràcter en base a la seva distribució en aules, però amb l’objectiu de crear petits paraïsos que participen de la sensació de pertànyer a un gran espai els quals no es poden deslligar ni del propi concepte d’hotel, ni de l’edifici ni de l’animat i històric barri on s’ha ubicat.
Es tracta d’un edifici de més de cent anys. amb un sostre que s’aixeca més enllà dels 7 metres i un gran vestíbul que. després de la intervenció de Claramunt, està decorat amb cortines de colors als passadissos. Ja a dins de cada habitació s’hi troba una dutxa de vidre al mig de l’espai i un sistema de llums per pintar les seves blanquíssimes parets segons l’estat d’ànim que es tingui. També ofereix una zona comuna amb música on relaxar se entre coixins, a la butaca de massatges o bé al White Bar. ja avui un dels locals de referència de la nit barcelonina.
L’equip de Xavier Claramunt ha estat guardonat amb el premi d’arquitectura i disseny Contractworld 2007 per aquest projecte.
Repensar l’espai, respectar la història
Es tractava de crear un espai diferent i que possibilites una experiència singular, que permetés sentir-se prínceps i princeses a aquells que hi passin la nit. En la remodelació de l’edifici, s’han conservat expressament detalls de la seva anterior decoració com volutes o cornises, les quals, de fet. ajuden a imprimir un aire chic i elegant a una estètica i organització de l’espai que també té un punt de minimalista. L’espai, organitzat al voltant del gran vestíbul i la seva escala de marbre, pren el caràcter en base a la seva distribució en aules però amb l’objectiu. com expressa el propi Claramunt, “de crear petits paraïsos que participen de la sensació de pertànyer a un gran espai. El truc busca despertar la sensació que s’està en un espai major, un reducte d’intimitat en una suposada gran estanca. I tot això per aconseguir una nova experiència… per sentir-se una mica com una princesa antiga…”.
Una cadena d’establiments Chic & Basic no és només un hotel, és un concepte d’allotjament que ja va més enllà de l’establiment del Born. Ja s’ha convertit en una cadena d’hotels i apartaments marcada pel concepte de bed & breakfast amb estil.
Avui. Chic & Basic també té una pensió a Madrid i una xarxa d’apartaments a Barcelona mateix. I. tot. sense apartar-se del concepte chic. urbà. còmode i assequible que s’ha aplicat a l’hotel del Born.