L’igualadí Xavier Claramunt dissenya un edifici de 220 metres d’alçada, a la Xina

Newspaper
La Veu
FLAMENCO TOWERS
(Spain)

L’IGUALADÍ XAVIER CLARAMUNT DISSENYA UN EDIFICI DE 220 METRES D’ALÇADA, A LA XINA

El gabinet d’arquitectes Equip que encapçala l’igualadí Xavier Claramunt ha realitzat el disseny de les “Flamenco Towers”, un edifici de 220 metres d’altura que s’instal·larà en el nou Central Business Center de Hangzhou, al sud de la ciutat de Shanghai, a la Xina.
L’edifici tindrà una superfície construïda de 125.000 metres quadrats i acollirà un hotel, habitatges i oficines. L’edifici canviarà l’skyline de la ciutat i es convertirà en un dels més alts.
L’edifici, de color daurat i granat, es construirà en un solar de 10.000 metres quadrats on la companyia d’arquitectes de Xavier Claramunt també ha projectat altres 4 torres de menor altura, diversos aparcaments, un centre comercial i altres edificis auxiliars. Està previst que les obres, que començaran passat l’estiu, tinguin una durada de dos anys.
El projecte “Flamenco Towers” és el més important que ha realitzat fins ara la companyia de l’arquitecte igualadí a l’Àsia i obre una nova etapa en la qual aquest equip d’arquitectes aposta per edificis d’altura destinats a acollir preferentment establiments hotelers. Cal recordar que la companyia d’arquitectes EQUIP Xavier Claramunt es va fundar l’any 1990. Actualment compta amb una oficina pròpia a Shanghai, on treballa en diferents projectes de centres comercials a Beijing i també en projectes per a un cadena hotelera de “low cost”.
A l’estat espanyol Equip Xavier Claramunt ha realitzat diferents projectes per a firmes com Hospes, Chic&Basic, BMW, Faces (Ferran Adrià), Còsmic o Damm. L’empresa està formada per 30 persones procedents de diferents disciplines, i té tres línies de treball: l’arquitectura, el disseny d’interiors i el disseny industrial. Cal remarcar que Xavier Claramunt també ha estat treballant en un ambiciós projecte d’hotel espacial, el Galàctic Suite, on ha tingut l’assessorament, entre d’altres, de la NASA.