Xavier Claramunt transforma Beijing

NE-40HISTORIESCHINA.jpg
>download

Book
40 Històries d’èxit d’empreses catalanes
BEIJING
(Spain)

XAVIER CLARAMUNT TRANSFORMA BEIJING

El nou eix comercial New Silver Street, situat al barri de Dongcheng de Beijing, comptarà amb quatre centres comercials de 60.000 metres quadrats de superfície dissenyats tots ells pel despatx barceloní ADD+Arquitectura Xavier Claramunt. Aquests espais, situats sobre quatre estacions de la nova línia de metro que s’està construint a la capital xinesa, formen part de l’operació de transformació urbana de cara als Jocs Olímpics que se celebraran en aquesta ciutat el 2008.
Poder executar aquest projecte ha estat possible gràcies a la creació de BHV+ADD, una nova societat fruit de la unió d’ADD+Arquitectura Xavier Claramunt i el promotor xinès Hou Teh Cien, amb seu a la població de Hangzhou. A més de ser la primera obra en territori estranger d’aquesta firma d’arquitectura, l’operació representa un gran salt d’escala pel que fa al tipus d’edifici que fins ara ha realitzat l’equip d’ADD. “Mai no havíem projectat superfícies de més de 12.000 metres quadrats i no hi ha dubte que aquest projecte ha suposat un canvi en la nostra manera de treballar”, explica Xavier Claramunt, fundador i propietari d’aquesta firma amb seu al Poblenou de Barcelona.
“Nosaltres aportem una nova manera d’entendre els edificis, i l’equip d’allà ens proporciona les oportunitats de negoci i s’encarrega de la gestió de l’obra”, assenyala Claramunt. Els edificis, amb un marcat estil oriental, acolliran botigues de grans cadenes de moda internacionals. Per a aquesta operació, les obres de la qual començaran el mes de setembre vinent i acabaran a principis del 2007, Xavier Claramunt ha destinat a la ciutat asiàtica cinc professionals del seu equip i no descarta ampliar aquesta xifra si sorgeixen més encàrrecs. Per cadascun dels centres situats al llarg d’aquest nou eix comercial, BHV+ADD realitzarà una inversió del voltant de 60 milions d’euros. A més dels centres comercials de Beijing, a ADD estan pendents de dos projectes més al continent asiàtic.

El despatx d’arquitectura barceloní es convertirà en una companyia de serveis complets de disseny
El despatx d’arquitectura barceloní, que, com assegura el seu director “espera convertir-se en una companyia de serveis complets de disseny”, té tres línies de negoci que representen tres escales ben diferents: arquitectura, disseny industrial i joieria. La primera representa el 80% de la seva activitat i entre les seves especialitats destaquen hotels (estan construint tres establiments de la cadena Hospes a diverses ciutats d’Espanya), habitatges i botigues. Dins el camp del disseny industrial han realitzat aixetes, ambientadors i fins i tot cadires, que combinen amb el treball artesanal de la joieria, que significa un 5% de la seva activitat. L’equip d’ADD el formen vint persones i entre els seus clients actuals hi destaquen firmes com ara BMW, Layetana, Hospes Hoteles, Chic&Basic, Còsmic, Vivia o Tifanny &Co.