A l’Anoia dos gratacels de trenta pisos dedicats a la investigació


>download

Newspaper
Regió7
ANOIA WORLD TRADE CENTER

(Spain)

A L’ANOIA DOS GRADATCELS DE TRENTA PISOS DEDICATS A LA INVESTIGACIÓUn estudi de mercat analitzarà la viabilitat d’ubicar el projecte internacional “Brain of the World” (Cervell del món) a la comarca de l’Anoia, impulsat per la companyia d’investigació conceptual Nbowm, amb delegació a Igualada. “Brain of the World” vol concentrar en un espai físic professionals de diverses disciplines i procedències per desenvolupar treballs d’investigació sobre les necessitats d’un futur basat en les persones. El projecte, dissenyat per la companyia barcelonesa EQUIP Xavier Claramunt, s’hauria d’ubicar en dos edificis de 90 metres d’alçada amb 30 plantes que han d’acollir laboratoris, auditoris, espais multimèdia, oficines, hotels per a conferenciants i diversos serveis bàsics.
Segons explica el promotor de la idea, l’igualadí Pep Valls, s’està intentant que el projecte s’ubiqui a l’Anoia perquè la companyia Nbowm prové de la comarca i creu que, en l’àmbit empresarial, pot “donar repercussió a la zona. L’estudi de mercat conclourà si el projecte és viable aquí o no”.
Els impulsors del projecte tenen la voluntat de portar els números 1 del món del pensament científic,
filosòfic, tecnològic i empresarial perquè treballin de manera conjunta en la trobada de solucions efectives per “implicar-nos en la construcció d’un món millor”, diu Valls.
Pep Valls assegura que, per desenvolupar un projecte d’aquest calatge, es necessita la iniciativa privada, perquè l’àmbit d’actuació rau en les empreses. Però també considera “imprescindible” que hi intervingui el vessant més públic, per aportar-hi un “vessant més social”.
Aquesta voluntat els ha portat a mantenir reunions amb responsables de grans espais de coneixement que oferien ubicar el projecte al voltant de Barcelona. Concretament, s’ha ofert emplaçar-lo al 22@, al Parc Tecnològic del Vallès, al Consorci de la Zona Franca i, més recentment, al projecte Creàpolis del municipi de Sant Cugat del Vallès,
Pep Valls considera les propostes com a “molt interessants” però manté la voluntat d’indagar sobre el rendiment econòmic que tindria si el projecte “Brain of the World” es portés a la comarca de lAnoia. L’igualadí afegeix que ho acabarà de perfilar en les conclusions que extregui de l’estudi de mercat.